Blockchainlab Drenthe

Wieswies is actief met blockchain. We zijn geen ervaren cryptomuntjes beleggers, maar weten wel hoe je blockchaintechnologie kunt toepassen. Het Blockchainlab Drenthe is een van de onderzoeksactiviteiten van Wieswies.

Toevallige ontmoeting in 2017

Tijdens een meetup in Emmen ontstond het idee om met een kleine groep geinteresseerden regelmatig bij elkaar te komen. Zo ontstond het Blockchainlab Drenthe. Waar de eerste vergaderingen nog in de huiskamer van Wieswies plaatvonden, zit het lab inmiddels bij Emmen IT aan de Baander 8 in Emmen.

Twintig maandelijke meetups

Elke maand organiseren we een bijeenkomst waarin sprekers van het lab of van buitenaf iets vertellen. Soms wat technisch, maar meestal toepassingsgericht. Inmiddels hebben we al 20 meetups gehad. Op meetup.com kun je zien wanneer de volgende is.

Bling bling

Het lab neemt deel aan een Europees onderzoeksproject met de titel BLockchain IN Government. BLING onderzoekt op welke manier blockchain toegepast kan worden bij overheden en klein bedrijven. Dat gebeurt door het uitvoeren van kleine projecten en het delen van de ervaringen. Partners uit Nederland, Duitsland, Belgiƫ, Denemarken, Zweden en Schotland doen mee.

Provincie Drenthe

Het lab werkt samen met de provincie Drenthe. Het doel is om ondersteuning te geven aan de ontwikkeling van kennis over nieuwe, beloftevolle technologie.

Activiteiten
blockchainlab