Ontmoetende ondernemers

Wat we belangrijk vinden is een goed netwerk. Een netwerk van mensen met expertise, mensen met wie we goed samen kunnen werken. Zo mogelijk in de buurt. Dat lukt niet altijd, maar in veel gevallen wel.

Netwerkcafé Sleen

Bijna vijf jaar geleden zijn Astrid Wemmenhove van Tui Reisbureau@home en Géke in Sleen gestart met het Netwerkcafé Sleen. Een informele club voor ondernemers. In eerste instantie voor de kleine ondernemers, de een- en tweepitters. Al snel bleek de formule een succes. Ook de grotere bedrijven zijn inmiddels welkom en de organisatie is uitgebreid met Gerard de Haan van GdH Multitasking.

Wat is het succes?

Het Netwerkcafé is een informele club. Geen vereniging, geen contributie, geen verplichtingen. We organiseren twee keer per jaar een borrel, en 3 of 4 keer per jaar een netwerkavond. Soms met een thema, zoals de e-mailnieuwsbrief, hoe moet je pitchen en Facebookmarketing. Andere keren presentaties van een van de deelnemers, iemand verzorgt een demo of we gaan op bedrijfsbezoek. Zelf denken we dat het informele karakter, geen contributie en geen ALV bijdragen aan het succes.

Waarom is het zo leuk?

Ondernemers die actief zijn in het dorp of die elders een bedrijf hebben en in het dorp wonen zijn welkom. Het blijkt leuk om te weten waar anderen mee bezig zijn. En er worden allerlei bondjes gesloten omdat kennis soms zomaar dicht in de buurt blijkt te zijn. Bouwers die samen een project oppakken, deelnemers die iemand introduceren bij een klant en samenwerking tussen bedrijven. Het is ook leuk omdat het gezellige avonden oplevert.

Communicatie

Wat doen we aan communicatie? We hebben geen website, maar communiceren via www.sleen.nu, de dorpswebsite. Daar doen we aankondigen en verslagen en hebben we een pagina: www.netwerkcafesleen.nl. Daarnaast hebben we een besloten Facebookgroep waar we onderwerpen delen. De groep deelnemers groeit, de lijst met genodigden is inmiddels 80 personen. Een mooie netwerkclub bij elkaar. En omdat het zo leuk is gaan we er gewoon mee door 🙂

Activiteiten
bedrijven, netwerken, ondernemers, sleen