Wat we doen

Werk en vrije tijd zijn soms nauw met elkaar verweven. Een paar voorbeelden. Jeroen speelt in een band en maakte voor de band een website. We maakten de website voor Stoer Drenthe en waren als vrijwilliger betrokken bij de Wildman Run. Wieswies maakte de website voor De Toorn van Thunaer, een project waar Géke de PR voor deed. Over De Toorn van Thunaer vertellen we iets meer.

Over het project

In het voorjaar van 2017 geleden klopte de stichting Ter Klinke in oprichting bij Wieswies aan. De plannen voor een groot muziektheaterspektakel op landgoed De Klencke waren er, het verhaal was er, een idee over de uitvoering ook. Maar… voor het aankloppen bij fondsen en aanvragen van subsidies was een huisstijl en website gewenst. Huisstijl en logo, website, opmaak van nieuwsbrieven en projectplan en opzet social media voor de stichting Ter Klinke en voor De Toorn van Thunaer, alles uit de hoed van Wieswies.

PR voor De Toorn van Thunaer

Een groot muziektheaterspektakel in het Drents. Hoe breng je die onder de aandacht en krijg je ruim 4000 kaarten verkocht? Dat was de opdracht voor Géke samen met Annemiek Meijer (teksten), Jan Hooge (teksten) en Ton Trompert (fotografie). De PR-commissie ging enthousiast aan de slag met veel interviews, foto’s, filmpjes, fiets-en wandelroutes, drone-opnames en een actieve Facebookpagina. Een breed scala middelen. En het is gelukt! Voor de uitvoeringen in september 2019 zijn alle kaarten verkocht. Meer dan dat: er zijn extra kaarten verkocht voor de try-out, totaal bijna 5000 kaarten.

Samenwerking met de vrijwilligers

Wat maar weer blijkt: wat is het toch leuk om met zo’n enthousiaste groep mensen samen te werken. Het bestuur van de stichting Ter Klinke, in het bijzonder projectleider Gerrit Hegen, de commissieleden met elk hun eigen expertise en inbreng en al die mensen die bijgedragen hebben, bijvoorbeeld bij het maken van uitgebreide fotoseries. Wat een actieve groep vrijwiligers bij elkaar, zo kom je tot mooie resultaten!

Samenwerking met externe partijen

Voor de ticketverkoop hebben we samengewerkt met Eventree uit Emmen. Met hen konden we meerdere dingen regelen. De online verkoop van tickets via de website, ticketboxen op locaties voor ‘kaartverkoop’, de kaartcontrole en het pinnen op het terrein. Een prima samenwerking.

En dan nog even over de Wildman Run: voor de obstakelrun van stOER Drenthe deden we zaken met een andere externe partij uit Emmen: Ediso. Ediso heeft een programma voor de ticketverkoop, het bestellen van shirts en het kiezen van startvakken. Het programma rummanagement is helemaal op maat gemaakt voor obstacleruns. De samenwerking bevalt goed, bij de volgende editie van de Wildman Run werken we weer samen.

Activiteiten
communicatie, huisstijl, it, , wordpress