Blog

Fietsrondje

Een fietstocht langs de provincierand

Hoe het begon: samen met de Drentse Fietsers hebben we een website gemaakt voor Rondje Drenthe. Een fietsroute voor de recreatieve fietser, waar behalve de website ook een boekje van verschenen is. Een route langs de rand van de provincie, totaal 330 km lang. Op kaarten zijn de route of onderdelen daarvan te zien. Ook kun je de route - de gehele route of de losse trajecten - downloaden als gpx-bestand. En wie het rondje fietst kan z'n ervaring, inclusief foto, inzenden voor publicatie op de site.

Vervolg

Het Rondje Drenthe is een succes. Zo'n succes dat de Drentse Fietsers een Rondje Groningen en Rondje Friesland samengesteld hebben. Deze routes zijn van vergelijkbare afstand. Tussen deze noordelijke routes zijn verbindingsstukjes zodat je de routes aan elkaar kunt knopen.

Een andere enthousiaste fietser heeft een Rondje Utrecht gemaakt. Een Rondje Zeeland is nu in de maak. Volgens dezelfde principes: langs de provinciegrenzen (in dit geval zelfs een stukje door Belgiƫ) en een gpx voor het totale rondjes en per etappe, in dezelfde stijl en met een mooi routeboekje.

Bekijk website