Fietsrondjes

Websites voor fietsrondjes langs provinciegrenzen

In 2019 kwamen De Drentse Fietsers langs met een vraag of we een website konden maken voor een fietsrondje Drenthe. De Drentse Fietsers, Erik en Hetty Luppes, fietsen op veel plekken. Ze kwamen op het idee om voor hun eigen Drenthe een fietsrondje langs de grenzen van de provincie te maken. Een route van 300 kilometer, opgedeeld in trajecten, alles te vinden in een boekje met beschrijvingen en 'kiekplaotsen'. Alle informatie moest ook op een website. Op de site de informatie en de gpx-bestanden van de trajecten, gratis te downloaden. En belangrijk: bestellen en betalen van 1 of meer boekjes via de website. Voor de website kwamen ze bij Wieswies.

Meer rondjes

Begin 2020 ging www.rondjedrenthe.nu online, in februari net voor de jaarlijkse fiets- en wandelbeurs. De route, het concept en het boekje werden goed verkocht. De Drentse Fietsers kregen de smaak te pakken en ging over de provinciegrens. Er kwam een Rondje Groningen en een Rondje Friesland. En vanuit Utrecht was er ook belangstelling. Daar maakt Eveline Bremmer van Ga Mee Fietsen een Rondje Utrecht en in 2023 ging Rondje Zeeland online. Rondje Overijssel is in de maak en gaat in februari 2024 online. Atie te Velde zorgt per rondje voor logo en huisstijl, Wieswies maakt steeds de website.

Overkoepelende website

Op elke website een eigen bestelformulier en betaaloptie: dat blijkt toch veel te veel onderhoud. Daarom werken we nu aan een centrale website waar elk boekje te bestellen is: rondjefietsen.nu. Een website met een webshopmodule, waar de boekjes, maar in de toekomst ook andere artikelen besteld kunnen worden. Kom maar op met nog meer Rondjes Fietsen: we maken de website. De Drentse Fietsers voegen het nieuwe rondje toe aan de webshop en regelen bestellingen en afhandeling. Een mooi initiatief dat onverwacht een groot succes blijkt.

Dit zijn ze

Naar Rondje Fietsen