ChatGPT: een intelligente conversatie met software?

Sinds een maand heeft OpenAI – een bedrijf dat kunstmatige intelligentie bestudeert en direct toepast in nieuwe software – een nieuwe toepassing gelanceerd die veel aandacht krijgt: ChatGPT. Het ziet er niet spectaculair uit: op een kale pagina met een leeg tekstvak kun je een vraag intikken. Een zoekmachine geeft een lijst met links als antwoord, maar ChatGPT beantwoordt je vraag. En het antwoord is vaak verrassend goed.

Start van de conversatie

Dus als webbouwer hadden we de volgende vraag: ‘Wordt ChatGPT gebruikt op WordPress-websites?’. Het antwoord van ChatGPT:

Het is mogelijk om ChatGPT te gebruiken op een WordPress-website, maar ChatGPT is geen standaardonderdeel van WordPress. ChatGPT is een chatbot die is gebouwd op basis van de GPT-3-taalmodel van OpenAI. Het is een krachtig instrument dat kan worden gebruikt voor het automatiseren van chatgesprekken en het beantwoorden van vragen van gebruikers.

Om ChatGPT te gebruiken op een WordPress-website, zou je een plugin of een integratie moeten gebruiken die ChatGPT integreert met WordPress. Er zijn verschillende plugins en integraties beschikbaar die dit kunnen doen. Je kunt zoeken in de WordPress-plugin-directory of contact opnemen met een ontwikkelaar om te vragen of ze een oplossing hebben om ChatGPT te integreren met WordPress. Houd er rekening mee dat je mogelijk ook een abonnement op GPT-3 van OpenAI nodig hebt om ChatGPT te kunnen gebruiken.

Vervolgvraag

Onze vervolgvraag: ‘Wat kost zo’n abonnement?’

De prijs voor een abonnement op GPT-3 is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruikte model, de hoeveelheid tekst die je wilt genereren en de duur van het abonnement. OpenAI biedt verschillende modellen van GPT-3 aan, waaronder GPT-3 175B, GPT-3 350B en GPT-3 1.75T, die steeds krachtiger en duurder zijn.

De prijzen voor GPT-3-abonnementen zijn op dit moment niet openbaar gemaakt. Om te weten wat een abonnement op GPT-3 zou kosten voor jouw specifieke gebruik, kun je contact opnemen met OpenAI om een offerte aan te vragen. Houd er rekening mee dat het gebruik van GPT-3 mogelijk ook kosten met zich meebrengt voor het hosten en het beheer van de chatbot op je WordPress-website.

Conversatie met een deskundige

Het antwoord op de eerste vraag is inhoudelijk correct, heeft een acceptabele lengte en bevat een ongevraagd detail, namelijk dat je een abonnement nodig hebt. Het lijkt op een antwoord van een deskundige die ook ongevraagd informatie met je deelt.

In het Nederlands

Heel prettig is dat het ChatGPT niet uitmaakt in welke taal je de vraag stelt. Kan dus gewoon in het Nederlands.

Verwijswoorden

In de tweede vraag zit het verwijswoord zo’n. ChatGPT weet dat het verwijst naar de abonnementen genoemd in het eerste antwoord en baseert het tweede antwoord daarop. Zo zou een menselijke deskundige het ook doen.

Oordeel: best goed!

De conversatie met ChatGPT is ongekend goed. De inhoud maar ook de tekst zelf is goed. De conversatie is betekenisvol voor de menselijke deelnemer. O ja, onze derde vraag was om een WordPress-plugin te schrijven die ChatGPT integreert in een website. Kan ie ook. Best handig.

Nieuws
kunstmatige intelligentie