De praktische mogelijkheden van AI

Een jaar geleden schreven we al over ChatGPT dat toen net gelanceerd was. Het was in 2023 niet te negeren: AI zal de wereld veroveren, zo schreven de enthousiasten. Niet iedereen is enthousiast over. Zo zal het altijd wel gaan wanneer er iets nieuws is.

Wat doen we er zelf mee?

  • We maken illustraties met Stable Diffusion die we gebruiken op websites van klanten. Onder meer op de website zorgvoorjezelf-coaching.nl die kortgeleden is live gegaan.
  • We leren onze klanten om ChatGPT te gebruiken voor het genereren van ruwe teksten. Bijvoorbeeld op de communicatieafdelingen van grotere organisaties. Het scheelt tijd wanneer je met een ruwe tekst kunt beginnen ipv met een leeg scherm.

Presentaties

Wieswies geeft in 2024 een aantal presentaties aan haar klanten over het onderwerp AI. Helaas zijn die niet publiekelijk toegankelijk. We proberen een zo praktische mogelijk verhaal te vertellen. Zeloten met een hosanna-verhaal zijn er genoeg; praktisch en zinvol toepassen van iets nieuws is moeilijk genoeg.

Wat doet AI in 2024?

De kristallenbollenkijkers hebben het druk. En dat is niet vreemd. De toepassingen schieten als kool uit de grond. AI zal zich langs twee lijnen verder ontwikkelen in het volgende jaar: nog meer toepassingen die proberen, maar ook meer analyses. Waar is het wel en niet goed in? Wanneer moet je het wel of niet toepassen. Met name die laatste lijn heeft onze interesse.

Nieuws
kunstmatige intelligentie