Draait de molen?

Drenthe heeft molens verspreid over de provincie. Maar wanneer zijn ze open en wanneer kun je een molen bezoeken? De openingstijden zijn vast ergens te vinden op de website van elke molen maar zou het niet handig zijn om een kaartje met Drentse molens te hebben waarop de wieken draaien zoals ze ook in het echt draaien?

Samenwerking met ICT-Academie

Dit idee van Wieswies is het startpunt van een samenwerking tussen Korenmolen De Zwaluw in Hoogeveen en de ICT-Academie in Hoogeveen. Studenten van de ICT-Academie werken aan een oplossing waarbij een kleine sensor draaibewegingen in de molen detecteert. Via het LoRa-netwerk wordt vervolgens de status van de molen doorgestuurd, die vervolgens op een website wordt getoond.

Proef bij Korenmolen de Zwaluw in Hoogeveen

Bij Korenmolen De Zwaluw doen we de eerste proef. We hebben tot de zomer tweewekelijks overleg met de studenten. Bij succes gaan we kijken of we elke molen in de provincie op deze manier kunnen “uitlezen”. Het bijzondere van dit initiatief is dat we historisch erfgoed in de provincie combineren met geavanceerde, nieuwe technologie om daarmee de toeristische waarde van het erfgoed te vergroten.

Nieuws
lora, molen