Duurzame akoestische maatregelen

Even iets over het kantoor van Wieswies. In deze coronaperiode zitten de beide Wiesen vaker samen op kantoor. Nu we vaker – tegelijk – videobellen merkten we dat het geluid niet goed was. Door het gebruik van harde materialen in onze werkstudio’s was er veel galm en leken we in de fabriekshal te zitten.

Welk materiaal?

Er is een veelheid aan keuze als je zoekt op ‘akoestische panelen’ of soortgelijke termen. Idee├źn waren er wel maar kwamen er niet. Contact gezocht met De Koning Interieur en onze wensen besproken. Erik kwam meteen met het idee om materiaal te gebruiken dat gemaakt is van gerecyclede petflessen: de panelen zijn gemaakt van 60% gerecyclede PET-flessen en 40% nieuw PET. Dat sprak ons aan: een duurzame oplossing van grotendeels hergebruikt materiaal.

Vormen

Het materiaal is ook nog eens goed te verwerken en is in veel kleuren leverbaar. Genoeg opties. We kozen voor een paneel in elke studio. Een paneel dat ook te gebruiken is als prikbord – het materiaal voelt aan als vilt. In de werkplaats van De Koning Interieur maakten ze ‘hexagonen’ voor ons in de Wieswieskleuren en een paneel in grijs-groen-blauw.

Resultaat

Heeft het geholpen? Zeker! Het geluid in de ruimtes is veel gedempter. De studios hebben bovendien een hele andere uitstraling gekregen. Zeer blij met deze oplossing, bedacht en gemaakt door De Koning Interieur. Bedankt voor dit creatieve idee Erik!

Nieuws, Tips
akoestisch, duurzaam