Een rondje op de fiets

Wieswies heeft drie websites gemaakt die elk een fietsrondje langs een provinciegrens gaan: rondjedrenthe.nu, rondjeutrecht.nu en rondjegroningen.nu. Langs de grenzen van de provincie is veel te ontdekken en toerist en recreant worden voorzien van een route, opgedeeld in meerdere trajecten en een kaartjes waar logies, supermarkten, rijwielhandels en horeca vermeld staan.

Drenthe en Groningen

Het initiatief voor de fietsrondjes is genomen door Drentse Fietsers. Zij – Erik en Hetty – zijn gestart met een rondje Drenthe van 300 kilometer. Het werd een succes: een veelbezochte website en het bijbehorende boekje moest meermaals herdrukt. En: de Drentse Fietsers raakten zelf zo enthousiast dat ze ook een rondje in Groningen (350 kilometer) hebben gemaakt.

Utrecht

Voor de provincie Utrecht werd een route uitgezet door Ga Mee Fietsen. Zij hebben een route van 300 km uitgezet die je net als de andere rondjes in trajecten kunt fietsen. Voor Rondje Utrecht is ook een speciale racefietsroute gemaakt: een variatie die alleen over asfalt gaat en de dorpen vermijdt.

Meer provincies?

Op dit moment wordt gekeken of andere provincies zich aansluiten bij dit initiatief. Het ziet er beloftevol uit. Misschien heeft straks elke provincie een rondje langs de provinciegrens. De routeboekjes en websites zijn in dezelfde stijl, elk met eigen kleuren. De aangrenzende provincies Drenthe en Groningen hebben ook overstappunten, de routes zijn makkelijk aan elkaar te knopen. Zo kan je een rondje van ruim 600 kilometer fietsen.

Boekjes en gpx

Op de website van elk rondje kun je een boekje met de routebeschrijving bestellen. Voor mensen die liever met een digitale route fietsen: je kunt de route (compleet en in onderdelen) ook downloaden als gpx-bestand.

www.rondjedrenthe.nu | www.rondjegroningen.nu | www.rondjeutrecht.nu

Nieuws, Websites