Fietsen, kaarten en gps

We zetten regelmatig een website online. Vaak gaat dat ongemerkt of deelt de klant via de eigen (sociale) kanalen dat er een nieuwe site is. Af en toe is er een feestelijke lancering. Zoals laatst voor Rondje Drenthe.

Wat is Rondje Drenthe?

Het Rondje Drenthe is een fietsroute langs de provinciegrenzen van Drenthe. De initiatiefnemers, de Drentse Fietsers, kwamen er achter dat er wel een rondje Drenthe voor de auto is en een Drenthepad voor wandelaars, maar een fietsroute ontbrak. Die hebben ze zelf in elkaar gezet. Een route van 317 kilometer langs de provinciegrens. Uitbreidbaar met de beroemde Col du Vam, dé berg van Drenthe.

Op fietse

Hoe promoot je een route? Met een routeboekje en een website! Om die producten te financieren kregen De Drentse Fietsers steun vanuit het programma Op Fietse. Een mooie waardering voor het initiatief. Met Atie te Velde Grafisch Ontwerp is logo, huisstijl en vormgeving van het boekje gemaakt. Wieswies maakte de website.

Gratis routebestanden

De hele route is in 7 delen geknipt, maar is overal te starten. Lange of korte trajecten fietsen kan naar wens. Op de website is de hele route als gps-bestand te downloaden, de losse trajecten zijn ook beschikbaar. De route en alle trajecten downloaden is gratis.

Kaart vol informatie

We hebben OpenStreetMap gebruikt voor het kaartmateriaal. Waarvoor dank! Op de kaarten staat vermeld welke horeca, logies, supermarkten en fietsenmakers er op de route zijn. Wil je alleen zien welke logies? Dan kan je de andere lagen ‘uitvinken’ en zie je overzichtelijk waar je kunt overnachten.

Al met al een feestelijke lancering waard deze website. De presentatie was op Valentijnsdag, bij Poortman in Veeningen. Randje Drenthe 🙂

Boekje kopen via de site

Meer weten? Nieuwsgierig? Kijk op www.rondjedrenthe.nu. Op de site staan ook prachtige foto’s. Je kunt ook een routeboekje bestellen. Het routeboekje geeft een beschrijving van de route – meestal via knooppunten – maar ook van de interessante punten onderweg.

Kaart van het traject Paterswolde-Exloo met alle logies.
Nieuws, Websites
gpx, kaartmateriaal