Foto’s: o zo belangrijk

We maakten met fotograaf Guido Hansman een website voor zijn bedrijf. En passant kreeg z’n bedrijf ook een nieuwe naam en nieuw logo. Een mooi proces samen. Maar… een website maken voor een fotograaf: dat zet aan tot nadenken over fotografie.

Wat we weten van foto’s

  • Beter gelezen: een bericht met een foto worden beter gelezen en gedeeld.
  • Beter onthouden: een goede foto in een artikel onthoud je beter dan tekst. Ons brein ziet een plaatje eerder dan tekst en herinnert een foto eerder dan woorden.
  • Korte tekst: foto’s gebruiken en aanvullen met korte tekst, dat werkt het beste.
  • Bezoekers blijven: vaak worden op websites grote entreefoto’s gebruikt. Een goede eerste indruk zorgt ervoor dat mensen op je website blijven.
  • Goede ranking: foto’s helpen mee bij een goede ranking in de zoekresultaten.

Origineel fotomateriaal

Zorg voor foto’s die de goede sfeer uitstralen en uniek zijn. Download geen gratis foto’s van internet (denk aan de rechten en mogelijke boetes!) of van een stockfotowebsite. Stockfoto’s zijn foto’s die iedereen kan kopen, ook je concurrent. Wees origineel!

Netwerk van fotografen

Voor websitefotografie werken we vaak samen met Guido Hansman van Hansman Fotografeert en een aantal andere fotografen. Op basis van ervaring geven ze vaak goede bruikbare adviezen. En ze maken foto’s van goede kwaliteit, met de goede sfeer, zodat de website de uitstraling krijgt die je zelf wilt.

En ja… welke foto moet er bij een blog over foto’s? We hebben gekozen voor een foto die gemaakt is voor de website van Muller Licht. Een foto met mooie lijnen en verlichting, passend bij het bedrijf.

Nieuws, Tips, Websites
fotografie, rechtenvrij