In de wolken met beleid

Je bestanden, je foto’s en al je financiĆ«le gegevens: steeds meer informatie staat niet alleen op je telefoon of computer maar ook in de cloud. Die ‘gewolkte’ informatie wordt beheerd door bedrijven zoals Google, Facebook, Microsoft en Apple.

Gemak

Het is natuurlijk erg gemakkelijk: iets kwijtraken vindt nauwelijks meer plaats. Wanneer je telefoon stuk gaat, staat al je informatie nog steeds in de cloud en op je computer. Gemak dient de mens.

Minder privacy

De grote techbedrijven beloven netjes om te gaan met je informatie. Ze moeten zich daarbij houden aan voorwaarden die ze meestal zelf opstellen. Helaas is het businessmodel van veel techbedrijven gebaseerd op advertentieverkoop en dat betekent letterlijk dat je privacy in het gedrang komt. Ze verdienen door informatie over je voorkeuren te verkopen.

Overweeg te betalen

Wanneer je clouddiensten wilt gebruiken, overweeg dan betaalde diensten. Wanneer de aanbieder inkomsten van gebruikers heeft, is de noodzaak persoonlijke informatie te verkopen lager of zelfs afwezig. Je privacy is dan beter beschermd.

Nieuws