Meer webshops door Corona?

We zitten met zijn allen wat gevangen in onze huizen. Anderen spreken en zien we minder IRL*. Journalisten schrijven over existentiële eenzaamheid. Grote woorden, maar het valt allemaal mee als je zoals wij vanuit huis redelijk door kunt werken. Voor ouderen en ondernemers is het wel een zeer lastige tijd.

Onderwijs

Gedwongen door de ‘intelligente lockdown’ moet het onderwijs haar diensten versneld digitaliseren. Onderwijs op afstand is geen vervanging voor onderwijs in de klas, maar de overgang naar online leren wordt wel snel gedaan. Op heel verschillende manieren, maar toch.

Nieuwe kansen

Blijkbaar worden onder druk – in dit geval van de lockdown – nieuwe manieren van werken versneld geaccepteerd. Digitale middelen zoals webshops en online vergadersoftware zoals Teams en Jitsi worden creatief gebruikt. Natuurlijk moeten we wel eens uitleggen hoe je de browser zo ver krijgt dat de microfoon werkt 😉

Webshop bakker

Het online kopen neemt enorm toe in deze Coronatijd. Mensen willen minder graag in een winkel zijn, reizen minder en hebben te maken met veiligheidsmaatregelen. Een praktische oplossing voor de winkeliers: de winkel combineren met een webshop. Onze bakker doet dat. Handig, want je bestelt en betaalt online. Je bent kort in de winkel: alleen om de producten af te halen.

Online: subsidie via provincie

Voor het opzetten van een webshop stelt de Provincie Drenthe geld beschikbaar. Niet alleen voor het opzetten van een webshop, ook voor het opzetten van een digitaal platform is geld beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een online winkelstraat, een gezamenlijke website. Argument voor het verstrekken van de subsidie: “De zichtbaarheid online zorgt voor zichtbaarheid in de winkelstraten”.

* IRL: In Real Life

Nieuws, Websites
corona, webshop