Online overleg met Jitsi

In deze Coronatijd wordt er veel gebeld en online overlegd. We moeten wel. Heb je een een-op-een gesprek en wil je elkaar toch zien? Veel mensen kiezen dan voor WhatsApp videobellen, FaceTime of Skype. Maar wat als je met meer mensen wilt vergaderen?

Groepsoverleg

Wil je met een groep overleggen, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden. Maar wat kies je? Als je een Microsoftlicentie hebt, kun je Microsoft Teams gebruiken. Je ziet alle mensen in het overleg (als ze de camera aan hebben) en als je wilt kan je je scherm delen, zodat je iets kunt laten zien. Heel handig. Maar niet iedereen heeft een Microsoftlicentie, dus wat kies je dan? Je kunt kiezen voor Houseparty, maar daarvan is de privacy onder de maat. Zie het bericht van de Consumentenbond. Andere mogelijkheid is Zoom, maar ook daarvan is de conclusie: eenvoudig in gebruik, maar onveilig. Is er nog een optie?

Gratis en toch privacy

We zijn op zoek gegaan naar een alternatief en hebben dat gevonden met Jitsi Meet. Jitsi scoort goed op de onderdelen gebruiksvriendelijkheid, goed omgaan met privacy en versleutelen van verkeer. Veilig en vertrouwd dus. Je kunt Jitsi gebruiken in een browser (Edge, Chrome, Firefox), dan hoef je niets te installeren en zelfs geen account aan te maken. Je kunt ook een app installeren op je telefoon of tablet. Meer weten over de privacy van Jitsie? Kijk op www.bitsoffreedom.nl. Meer weten over Jitsi? Kijk op www.jitsi.org of start een meeting via meet.jitsi.org.

Nieuws, Tips
privacy, veiligheid