Vestigingsmogelijkheden op kaart

Waar kan ik een pand of terrein kopen of huren in de gemeente? Welke vestigingsmogelijkheden zijn er, zijn er vrije kavels voor nieuwbouw? Dat kun je het beste laten zien op een kaart. Voor de Gemeente Coevorden maakten we zo’n toepassing: de Locatiemonitor.

Wat is er te zien op de locatiemonitor?

Kaartje met overzicht aanbod op bedrijventerreinen gemeente Coevroden

De vraag beter in beeld te brengen welke vestigingsmogelijkheden er zijn kwam naar voren uit een klantreis met ondernemers. Het bedrijventeam was op zoek naar een manier om snel aan kandidaten te kunnen laten zien welke opties er zijn. Die manier is er nu: op een kaart is via pointers te zien welke panden er te koop, te huur of te koop/huur zijn. Ook voor de vrije kavels op de bedrijventerreinen is een pointer gemaakt.

Resultaten filteren

Wil je alleen zien wat er via Funda in Business aangeboden wordt? Dan vink je alleen Funda in Business aan. Zo is er ook een filter voor ‘Vrije kavels op bedrijventerreinen’ en via het filter ‘Bedrijventerreinen in Coevorden’ kan je zien welke bedrijventerreinen de gemeente heeft. Er is een overzicht op kaart, maar ook een lijst.

Google My Maps?

Waarom geen kaarten met Google My Maps? Google Maps is gratis en gebruiken we ook regelmatig voor klanten. Op de site van de BOKD bijvoorbeeld zie je een Google Mapskaartje met de leden. Een prima en overzichtelijke kaart. Bij SamenDalen wordt My Maps gebruikt om de fiets- en wandelroutes de tonen, zie www.samendalen.nl.

Eigen baas met OpenStreetMap

Nadeel van het gebruik van MyMaps is dat Google steeds vaker onder vuur ligt wat betreft privacy. Voldoet Google aan de AVG? Je zit bovendien vast aan de mogelijkheden en beperkingen van My Maps. De opmaak is bijvoorbeeld niet flexibel. Wil je dus eigen baas zijn over wat er op het kaartje staat en hoe het eruit ziet? Kies dan voor een alternatief. Voor Coevorden kozen we voor kaarten van OpenStreetMap.

Nieuwsgierig?

Bekijk de Locatiemonitor Bedrijventerreinen Coevorden.

Nieuws, Websites
kaartmateriaal, maatwerk