Wat kun je met Copilot in MS365?

Sinds kort hebben we een licentie op Copilot van Microsoft. Die hebben we om te leren wat we ermee kunnen. Copilot is kunstmatige intelligentiesoftware die taken uitvoert op basis van een prompt (een vraag) in natuurlijke taal. Hier zijn drie voorbeelden van gebruik van Copilot met hun voordelen.

Zoeken in mails, agenda, bestanden en op het web

De Copilot in MS365 zoekt niet alleen op het web maar – als je dat wilt – ook in je mails, agenda en bedrijfsbestanden. Dat heeft als voordeel dat informatie uit die bronnen gebruikt kan worden in het antwoord dat Copilot geeft op je vraag.

Voorbeeld: Stel je zoekt naar informatie over een onderwerp, bijvoorbeeld het laatste nieuws over subsidie op zonnepanelen. Copilot kan dan in het antwoord internetinformatie over dit onderwerp combineren met informatie die het vindt in een mogelijke subsidieaanvraag in je eigen documenten. Handig wanneer je niet meer precies weet wat er in je eigen bestanden staat.

Gebruik Copilot in Teams, Word, Powerpoint en Outlook

Door integratie in MS365 hoef je apps zoals Teams en Word niet te verlaten om gebruik te maken van Copilot. Daardoor is het mogelijk om in Teams automatisch een samenvatting van een vergadering te maken inclusief een takenlijst aan het eind. Dat is indrukwekkend handig.

Voorbeeld: Onze eerste experimenten met deze samenvatfunctie verliepen prima. Copilot had de actiepunten van een recente vergadering goed en wist ook wie ze moest uitvoeren.

Volgende stap: automatiseren met Copilot Studio

In de komende periode (zomer 2024) gaan we Copilot Studio verkennen. Hiermee kun je taken automatiseren. Later meer over dit onderwerp.

Voorbeeld: Als iemand ’s ochtends inlogt, maak dan een tip van de dag en verstuur die per e-mail naar degene die inlogt. Ach, dat is nog niet zo nuttig. We komen later met bruikbare toepassingen.

Nieuws, Tips
kunstmatige intelligentie