Website en redactie: hoe organiseer je dat?

Hoe regel je dat je website up-to-date blijft? Kijk je zelf regelmatig op je eigen site en is die actueel? Voor je het weet is je website verouderd. Dat geldt voor kleine websites, bij grotere websites is dat een kwestie van goed organiseren

SamenDalen

De werkgroep SamenDalen, onderdeel van de dorpsbelangen Dalen, kwam bij Wieswies met de vraag om een website te maken. Daarnaast kwam de vraag om mee te denken over de organisatie en een werkwijze te bedenken die het redactieproces maximaal ondersteunt. Dat moet ook goed georganiseerd zijn: aan de website van SamenDalen werken ruim 20 mensen mee: www.samendalen.nl/colofon.

Maak het makkelijk

De website is een site met veel nieuws, een agenda en vraag/aanbodberichten (“Dalertjes“). Bij al deze informatie kan de bezoeker de informatie invoeren en hoeft de redactie alleen tekstcontrole te doen en na mogelijke correcties te publiceren. Organisaties die op de site willen – dat zijn er nu al bijna 200 – kunnen zich digitaal aanmelden.
Door de invoer zo makkelijk mogelijk te maken, wordt het werk voor de webredactie versimpeld.

Proces

Een energieke werkgroep vol idee├źn, een mooi logo van Remko van Rijthoven van Vormzinnig en de kennis van Wieswies in websitebouw en ervaring met het organiseren van redactionele processen heeft geleidt tot een mooi resultaat: www.samendalen.nl.

Een krachtige organisatie samen met goede hulpmiddelen voor de redactie: zo krijg je een actuele en levendige site.

Nieuws, Websites
dorpswebsite, redactie