WordPress

Voor het bouwen van websites gebruiken we WordPress. WordPress domineert de wereld van contentmanagementsystemen. Meer dan 40% van de belangrijkste websites in de wereld is op dit moment met WordPress gemaakt.

Voordeel en nadeel

Om maar met een nadeel te beginnen: omdat veel websites met WordPress gemaakt zijn, is WordPress voor hackers ook interessant. We zorgen bij Wieswies daarom altijd voor updates. Voor onze klanten kijken we dagelijks of er technische updates zijn en werken we de websites bij als dat nodig is.

Een groot voordeel van WordPress is dat het systeem door veel mensen gebruikt wordt en dat er dus ook veel ontwikkelaars zijn. Een grote ‘community’ maakt aldoor nieuwe toepassingen waardoor WordPress zich steeds vernieuwt.

Visuele editor

Een van de grote veranderingen in WordPress van de afgelopen jaren is de vernieuwde editor. Het werken met blokken in de Gutenberg-editor is een grote verandering en zelfs een verbetering. Met deze editor kan een gebruiker op een visuele manier teksten en foto’s op de website zetten. Voorheen was het onderhoud van de inhoud wat technischer van aard wat voor sommige gebruikers een te hoge drempel was.

WordPress-trends in 2022

Maar het systeem ontwikkelt zich verder. Dit zijn de trends voor WordPress in 2022:

  • Nog meer e-Commerce. WordPress heeft de module WooCommerce voor het maken van webwinkels. Door de pandemie worden online-verkopen nòg belangrijker. WordPress zal het maken van webwinkels nog makkelijker maken.
  • Verkorte leercurve beginners. De nieuwe blokken-editor maakt het voor beginners makkelijker om WordPress te leren dan voorheen. Dat zal het marktaandeel van WordPress bestendigen. ‘Page builders’ zoals Elementor, moeten zich zorgen maken.
  • Volwassener gebruik. WordPress wordt steeds vaker gebruikt door de overheid en grote bedrijven. Veel functionaliteit voor relatief weinig kosten en het gebruiksgemak (iedereen kan met WordPress werken) zijn daarbij de belangrijke argumenten. WordPress wordt steeds volwassener.
Nieuws
wordpress