Geen Internet Explorer

We waarschuwen: gebruik geen Internet Explorer om het web op te gaan. Veel mensen hebben de overstap naar Edge, Chrome, Safari of Firefox gemaakt. Helaas nog niet iedereen, dat zien we in de statistieken van de websites terug.

Gevaarlijk

Experts melden dat het gevaarlijk is om Internet Explorer als standaardbrowser te blijven gebruiken. Waarom dat zo is? Microsoft is in 2016 gestopt met het ondersteunen van oudere versies van Internet Explorer. Inmiddels zijn ze ook gestopt met het updaten van de laatste versie van Internet Explorer, versie 11. Alle versies van Internet Explorer voldoen niet aan de nieuwste beveiligingseisen, ze worden niet meer bijgewerkt en blijven gebruiken is een risico.

Veiligheid en functies

Waarom is het gebruik van IE een risico? Door het ontbreken van beveiligingsupdates kan je computer kwetsbaar worden voor virussen en spyware. Voor je het weet liggen je bestanden en foto’s op straat.

De nieuwste websites functioneren niet goed in Internet Explorer 11. Ontwikkelaars houden namelijk geen rekening meer met deze browser bij het testen van nieuwe websites en webapps. Ze testen alleen nog op de nieuwste browsers. Logisch.

Favoriete browser bij Wieswies: Firefox.

Tips