Google en featured snippet

Wat is een featured snippet? Het is iets dat je vast wel eens gezien hebt. Het is een speciale sectie bovenin de zoekresultatenpagina van Google. In die sectie staat een antwoord op de vraag die je ingetikt hebt. Het antwoord op de vraag haalt Google van websites van derden.

Google Answer Box

De featured snippet wordt ook wel Google Answer Box genoemd. Het doel is om de bezoeker direct antwoord te geven op zijn of haar vraag, zonder dat er verder doorgeklikt hoeft te worden op een van de zoekresultaten. Websites kunnen op deze manier op positie 0 staan. Dat klinkt negatief, maar dat is het niet. Het is de top van de zoekresultatenpagina.

Voorbeeld

Zoek je in Google naar ‘Wat is een featured snippet’ dan zie bovenaan het resultatenscherm een antwoord staan. Zie het onderstaande plaatje. Dit antwoord haalt Google van een website. De website en link staan onder de snippet, maar doorklikken hoeft vaak niet, omdat je het antwoord al gevonden hebt.

Meer weten?

Op de website van Frankwatching staat een uitgebreid artikel. Let op: gebruik je een andere zoekmachine, bijvoorbeeld Duck-Duck-Go of Bling, dan zijn er geen Featured Snippets.

Tips